James születésnapja és Jason egyik utolsó koncertje - 2000 Dallas, Summer Sanitarium Tour

A 2000-es nem feltétlen a legizgalmasabb év volt a Metallica történetében, de ekkor is jó koncerteket adtak élőben, így örülhetünk annak is, hogy újabb időszakot érint a #MetallicaMondays. A legutóbbi stúdióalbum óta eltelt 3 év, ezután a Garage Inc. és az S&M kiadványokkal színesítették tovább a palettát. De egy-egy új dal ekkor is született, 2000-ben az I Disappear képében, amit toltak is a Summer Sanitarium turnén. Az évet a millenniumot ünneplő „M2K” miniturnéval kezdték a Kid Rock és a Sevendust társaságában, majd jött egy nyári kör – ekkor még az USA-ban.

2000dallas

 

A kerek 20 évvel ezelőtti 2000. augusztus 3-i koncert épp James születésnapjára esett, így kicsit őt is ünnepelték. Sőt, duplán is, mivel egy hónappal korábban megsérült a háta (jet-ski balesetben) és nem tudott fellépni. Így olyan történt, ami alapvetően lehetetlen, elképzelhetetlen volt mindig is: a csapat James nélkül lépett fel! Lars, Jason, Kirk úgy döntöttek, nem mondják le a fellépéseket és három koncertet bevállaltak a Kid Rock, SOAD, Korn tagjainak vendégeskedésével.

Hogy teljes legyen a kör, kiegészítették a turnét újabb augusztusi dátumokkal, így kerültek újra Dallasba, Texas államba is. James mellett Jason-t kell megemlítenünk, aki júliusban még nagyobb szerepet vállalt, mint eddig bármikor: amíg Hetfield hátát ápolták, Jason vállára szakadt a frontember szerepe. Többet vállalt, mint bármikor… majd pár héttel később augusztusban pedig utoljára koncertezett a Metallicával! Bár 2001-ben lépett ki, és egy tévés fellépésük volt az utolsó (november 30-án) amin együtt színpadon álltak, de mindössze 6 nappal vagyunk Newsted utolsó koncertje előtt. Kilépésével – mint utólag kiderült – valóban egy korszak zárult le a zenekar történetében.

További infók, képek ITT

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.