1989 Irvine – a Damaged Justice turnéról!

1989 a Metallica történetének második legsűrűbb éve volt a gigográfiát tekintve. Több mint 150 (!) koncertet adtak egy év alatt. (Tették mindezt úgy, hogy az Usa sok-sok államán túl még elugrottak Ausztráliába, Japánba és Brazíliába is!) A Kalifornia-beli Irvine-ban is három koncertet adtak, ebből az utolsót, az 1989. szeptember 23-i bulit tették közzé most.

mm-89
Azon a Damaged Justice turnén járunk tehát, ami épp Budapesten startolt egy évvel korábban. A Harvester ’88 májusi debütje után nálunk szólalt meg először élőben négy dal (Blackened, …And Justice For All, Eye Of The Beholder) és az a furcsa, hogy az egész Justice turnén nem is került elő több a legkomplexebb lemezről. A szett tehát nagyjából adott, amit ekkor is néhány feldolgozással spékeltek meg.


A felvétel most kivételesen nem pro-shot többkamerás videó. Ez egy bootleg anyag, amit amatőr kamerával vettek fel, sőt egyenesen Larséval, tehát a személyes archívumából származik a videó. (Várjunk, akkor nem is bootleg...!? :) ) Audióra viszont kapunk egy keverőpultos hangsávot, úgyhogy ez javít az élvezeti szinten. Alapvetően ez is olyan újonnan előkerülő cucc, amit még soha nem láthattunk, kivéve néhány részletet, amely az album Deluxe Box kiadásán („…And Camcorder For All”) már szerepelt.

 

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.