Koncertvideó a 2014-es Metallica By Request turnéról Peruból!

2014 március közepén indult a „Metallica By Request” turné, melyen a koncertek programjának nagy részét a közönség szavazhatta meg. Az első leg Dél-Amerikában startolt. Március 20-án, a turné kezdetén, a harmadik koncerttel jutottak el Peru fővárosába. Limában ez volt a második koncert, az elsőre mindössze négy évvel korábban 2010-ben került sor a World Magnetic turnén.

 

met14peru

 


El lehet képzelni rajongói szemszögből jobb kezdeményezést, minthogy mi mondjuk meg, mit játsszanak? Szerintem nem nagyon. Ehhez képest az európai bulikon nagyon unalmas best of-ok jöttek ki. Gondoljunk csak bele, hogy évről évre járnak az öreg kontinensen, tehát azt gondolnánk, a közönség nagy része a kötelezőket nemcsak, hogy hallotta egyszer, de unja is és bármi mást választana inkább. Sajnos nem. A miértre az lehet a válasz, hogy bizony egy ekkora névre, amire tízezrek mennek, a közönség 95 százaléka nem tartozik a keménymagba és nyilván a Nothing Else Matters-t szeretné hallani.


Éppen ezért alkotott érdekeset itt a dél-amerikai közönség! Azt lehet papírformának nevezni, hogy a Master album nagyját beszavazták, de hogy a NEM (vagy a Sad But True) kimaradjon, az igen ritka. Pedig valljuk be, mi is megnéznénk egy koncertet a NEM, Sandman, Seek nélkül! A Lords Of Summer egyébként fix pont volt a programban.


További érdekesség, hogy ezen a turnén kísérleteztek először azzal, hogy a közönségből néhány szerencsést a színpadra vigyenek – ekkor még csak a színpad oldalán. És a Snakepit is ebben az évben került vissza, de itt ez még sajnos hiányzik.

További infók:
https://www.metallica.com/events/event-10896.html


 

Copyright © 2014 Metallica Hungarica - The First Hungarian Chapter. All Rights Reserved.